.Romain studoval enologii postupně v Beaune, Montpellieru a Toulouse, pobyl i v Austrálii a USA a po návratu chtěl dělat vlastní vína. V roce 2009 převzal od otce 15 hektarů vinic a zahájil práce pod vlastní hlavičkou. Jeho základní ideou je soustředění na práci na vinici a jeho cílem je vytvářet plná, silná, čistá a vyvážená vína s mottem “Tout passe par la vigne” - vše prochází vinicí. Sklep otevřel v roce 2014 a také začal nabízet vlastní vína.
Pěstuje Syrah na bílém jílovitém podloží, a Syrah a Carignan na červených oblázcích s jílem. Sklízí ručně a hrozny kompletně zbavuje třapin. Každá odrůda a každý vinice kvasí samostatně v malých nádobách. Část Syrahu zraje v sudech, ale spíše pro zjemnění než aby získávala chuť dřeva. Jeho vína jsou ve výsledku typické a velice krásné Cairanne, s jemností Syrahu, plnou ovocnou chutí Genache, mými oblíbenými výraznými sladkými taniny a plnosti a komplexní temnotou Carignanu.
Romaina jsem potkal na Prowein v Dusseldorfu, kde prezentoval svoje vína kousek od Fontavinu a řady dalších vinařů a vinařek z jižní Rhôny. Když jsem si vybíral, čí vína mi – z těch, které nevozím - chutnala nejvíce, byl na prvním místě a protože nabízel na rozdíl od některých jiných i rozumné ceny, přivezli jsme sadu všech čtyř jeho vín do Prahy.